visuals services_valuations1

Wat is je huis waard?

Wij zijn dagelijks bezig met het kopen en verkopen van huizen en kennen de Amsterdamse markt goed. Voor het krijgen van een hypotheek bij aankoop van een huis vraagt een financier om een ‘gevalideerd NWWI-taxatierapport’. The Good Guys zijn register makelaar & taxateur en onze taxaties worden door alle geldverstrekkers geaccepteerd. Er zijn ook andere momenten waarop een taxatierapport nodig is, zoals bij een herfinanciering of een onderhandse verkoop. 

Met de aanwezigheid verspreid over Amsterdam Noord, Oost, Zuid en West, hebben The Good Guys waardvolle inzichten in geschikte woningen binnen elke wijk.

Taxatie aanvragen

1

Een taxatieopdracht

Als je ons een opdracht geeft voor een woningtaxatie in Amsterdam, sturen wij een opdrachtbevestiging met daarin een helder overzicht van de kosten. Ook staat daarin uitgelegd wat de richtlijnen zijn van het NWWI, het Nederlands Woning Waarde Instituut dat toezicht houdt op gevalideerde taxaties. De kosten voor een taxatie vallen in beginsel in box 1.

2

De opname van de woningtaxatie

De gecertificeerde taxateur komt langs, spreekt met de bewoners, inspecteert het huis, beoordeelt de afwerking en maakt foto’s voor het uiteindelijke taxatierapport. Daarnaast neemt hij de bouwkundige staat van het huis op en bekijkt eventuele energiebesparende maatregelen.

3

Waaruit bestaat een taxatierapport

In het uiteindelijke rapport komen tal van aspecten aan de orde, zoals publiek- en privaatrechtelijke zaken, eventuele erfpachtsituatie, Vereniging van Eigenaren en de bouwkundige staat. De specifieke kenmerken van het getaxeerde object worden vergeleken met redelijk recent verkochte referentieobjecten, rekening houdend met prijsontwikkelingen, kansen en een sterkte- en zwakteanalyse.

4

Validatie

Het NWWI – het Nederlandse Woning Waarde Instituut - toetst en valideert taxatierapporten van woningen van aangesloten taxateurs en ziet erop toe dat elke taxatie uniform en volgens duidelijk richtlijnen is opgesteld. Geldverstrekkers, intermediairs en consumenten krijgen zo heldere, objectieve en betrouwbare woningtaxaties die inzicht geven in de wijze waarop de getaxeerde waarde tot stand is gekomen. Wanneer het rapport door de taxateur is afgerond en de taxatieprijs is bepaald, wordt die ter validatie aangeboden aan het NWWI. Na een akkoord van het NWWI is het taxatierapport gereed.

5

Het definitieve taxatierapport

Als het NWWI het taxatierapport heeft goedgekeurd, wordt het rapport digitaal beschikbaar gesteld aan de opdrachtgever. Als de levering van je huis daarna nog moet plaatsvinden, kan de rekening via de notaris worden verrekend. Een gevalideerd taxatierapport is ongeveer 3 maanden geldig.

Anderen over The Good Guys


Zeer goede kennis van zaken en nuttige aanbevelingen voor zaken die extra aandacht vereisen bij de verkoop van de woning.
Verkoop
Anoniem

Zeer deskundig en uitstekende advisering. Een duidelijk verkoopplan en een prachtige presentatie. Goede begeleiding van Geïnteresseerder en verkoopproces
Verkoop
Anoniem

Prima werk van Kay, Do en Cindy. Erg blij mee! Goede prijs voor het huis gekregen en geen verrassingen tijdens en na de verkoop, precies zoals je het wil.
Verkoop
Dhr. Jacob Hulder
Alles uitstekend begeleid! Goede informatieverstrekking. Mooie brochure en foto’s. Snelle...

Alles uitstekend begeleid! Goede informatieverstrekking. Mooie brochure en foto’s. Snelle opvolging. Potentiele kopers goed en actief benaderd. Goede prijsonderhandelingen.
Verkoop
Dhr. Peters

Neem contact op.

Heb je een vraag over een taxatie, of wil je liever meer weten over onze diensten als verkoopmakelaar, aankoopmakelaar of verhuurmakelaar neem dan via onderstaand formulier contact met ons op. Je kan ons natuurlijk ook bellen op +31 (0)20 2624330

Jouw bericht is naar ons verzonden. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Sorry, we kunnen helaas niet met zekerheid vaststellen of je een mens of een geautomatiseerde bot/spammer bent. Hierdoor kunnen we het formulier dat je hebt ingevuld niet verzenden. Probeer het opnieuw of neem direct contact op met de makelaar via e-mail.

Er is iets mis gegaan met het versturen van het formulier.
Controleer of je alle velden (goed) hebt ingevoerd en probeer het nog een keer.

recaptcha
reCAPTCHA
PrivacyTerms
van

Goedemiddag 👋

Benieuwd naar de waarde van jouw huis?

Je weet het in 1 minuut. Laten we beginnen!

Wat is de reden van jouw aanvraag?
Ik wil graag...

Er zijn meerdere antwoorden mogelijk.

Wanneer wil je verhuizen?

We zijn er bijna 🎉

Om het rapport op te maken hebben we een aantal gegevens nodig

recaptcha
reCAPTCHA
PrivacyTerms

Jouw woningwaarde wordt berekend... 🚀

loading

Bedankt %name%! De woningwaarde van %address% is berekend 🥳

Check je mail voor het rapport!

success
Wat is mijn huis waard?